PRETURI GALERIE TRASEE RECOMANDARI REZERVARI
Acasa
English Version

 

   Cazare Pedeal
Newsletter
   Fii primul care afla informatii
despre ofertele si ideile
speciale de vacanta

 

Linkuri utile

 
    

RECOMANDARILE BUNICII PENTRU DRUMETII

Si pentru ca Muntele are regulile lui, Bunica o sa aiba grija ca tu sa pleci la plimbare tinand cont de sfaturile sale:

- anunta unde pleci si cat stai. Noteaza in telefonul mobil numarul national Salvamont (0-SALVAMONT) si asigura-te ca ai telefonul incarcat pentru situatii de urgenta.

- echipeaza-te corespunzator. Intr-un mic rucsacel poti inghesui o pelerina de ploaie, o lanterna (preferabil cu leduri pentru ca au autonomie mai mare de functionare), si alege-ti incaltaminte comoda, fara tocuri pentru acesta mica plimbare. Nu pleca la drumetie cu bocanci noi. Daca nu ai de ales, ia-ti preventiv o bucata de leucoplast care te va ajuta sa nu faci bataturi pe drum.

- ia intotdeauna apa si mancare (fara sa exagerezi). Pune in calcul 1 litru de apa de persoana, iar din alimente inceraca sa alegi acele gustari satioase si energizante: ciocolata, napolitane, biscuiti, fructe confiate, batoane energizante.

- fereste-te de insolatie. Chiar daca e frig afara, soarele de munte cauzeaza insolatii datorita aerului rarefiat si a potecilor in camp deschis (in special in zona golului alpin). Purtati pe cap o sapca, o esarfa, un batic sau o palarioara de culoare deschisa.

- evita contactul direct cu animalele salbatice. Puii de animal salbatic desi sunt foarte jucausi si draguti pot constitui un real pericol in cazul in care mama lor este prin apropiere. Evitati in special contactul cu ursii, care in zona Predeal Brasov sunt obisnuiti cu oamenii si pot deveni agresivi.

- nu consuma alcool in timpul drumetiei. O simpla bere poate evea efecte nedorite: vasodilatatia iti poate cauza probleme pe traseu, iar consumul de alcool in general scade reflexele si capacitatea de concentrare, crescand in mod indirect riscul de accidente. Pastreaza-te pentru a savura in siguranta un pahar de vin ales pe terasa din spatele Casei Bunicii, sau daca nu mai ai rabdare, pe drumul de intoarcere cu masina (ca tot ai scapat de problema condusului in vacanta).

- in caz de incidente pe munte pastrati-va calmul, anuntati Salvamontul si dupa caz, asteptati interventia acestora.

Bunica va asteapta sa va intoarceti veseli si sanatosi din drumetie, cu placinta si vin fiert din partea Casei!

 

 


 


 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Site optimizat pentru Mozilla Firefox
Rezervari cazare
Galerie foto
Directia generala control si protectie a turistilor: 0.800.868.282
Certificat de Clasificare 3*, nr 5041 / 3010 din 28.02.2011
Creat de: -

Rezervari:  Oferte Cazare 0722 222 001

Casa Bunicii pe:


Pensiune Predeal
Soseaua Nationala nr. 28
t: 0722 222 001
e: Bunica@CasaBunicii.ro
  Find us on Google+
Promovare turistica:
 

cazare Romania - pensiuni hoteluri

Rezervari Hoteluri Romania
Cazare Bucuresti
 
 
Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro